اصولا دمپر كانال دستی جهت کنترل میزان دبی هوا در کانالها و دریچهها به کار میرود و عملكرد آن در كانالهای هوا دقیقا همانند شیر آب در خطوط لوله آب رسانی است. بدین منظور كه هم برای قطع و وصل و هم برای كنترل میزان جریان به كار برده میشود. این عمل توسط پرههای تعبیه شده که در این مدل از نوع دیسکی میباشد صورت میپذیرد این کنترل دبی هوا در مواقعی که نیاز به هوا دهی در یك ناحیه و یا در یك فصل از سال و نیز برای کنترل سرعت و تنظیم هوا دهی مناسب در شاخههای مختلف كانال باشد اهمیت پیدا میکند.
اصولا دمپر کانال دستی موازی جهت کنترل میزان دبی هوا در کانالها و دریچهها به کار میرود و عملكرد آن در كانالهای هوا دقیقا همانند شیر آب در خطوط لوله آب رسانی است.
بدین منظور كه هم برای قطع و وصل و هم برای كنترل میزان جریان به كار برده میشود. این عمل توسط پرههای تعبیه شده که در این مدل از نوع دیسکی میباشد صورت میپذیرد این کنترل دبی هوا در مواقعی که نیاز به هوا دهی در یك ناحیه و یا در یك فصل از سال و نیز برای کنترل سرعت و تنظیم هوا دهی مناسب در شاخههای مختلف كانال باشد اهمیت پیدا میکند.
دمپر کانالها وسیلهای برای متوقف کردن یا تنظیم جریان هوا در کانالها هستند. ممکن است دمپر روی خط اصلی کانال هوا قرار گیرد و یا ممکن است روی هر خط فرعی اتاق به اتاق دمپر کانال قرار گیرد تا هوای ورودی به اتاقی که بلا استفاده است مسدود گردد و یا هوای ورودی (هوای گرم یا سرد) به هر اتاق تنظیم گردد.
دمپر کانالها به دو شویه دستی و اتوماتیک تنظیم میشوند. دمپرهای دستی بوسیله دسته دمپری که روی فضای بیرونی دمپر تعبیه شده است تنظیم میشوند.
دمپر دستی در دو نوع گرد و چهارگوش قابل عرضه میباشد. همچنین این نوع دمپرها با پره تک لایه با هندسه V شکل و یا به صورت پره دولایه با هندسه ایرفولی قابل عرضه میباشند. جهت هوابندی بهتر، در صورت نیاز مشتری، روی محل اتصال شفت پره به قاب از نوار هوابند استیل استفاده میشود.
قابلیت اضافه کردن نوار هوابند لاستیکی سیلیکونی روی لبه پره جهت به حداقل رساندن نشتی هوا هنگام بسته بودن کامل دمپر نیز وجود دارد. دمپر کانالهای دستی به دو صورت پره متقابل برای کنترل بیشتر روی دبی و پره موازی برای قطع سریعتر جریان هوا قابل تولید هستند.
دمپرهای دستی به صورت تک پره ساخته میشوند. پرههای این نوع دمپر به کمک اهرمی که از جنس پی وی سی و یا آهنی میباشند، قابلیت باز یا بسته شدن تا اختلاف فازی 90 درجه را دارند و در اثر این تغییر زاویه پره در مسیر هوای كانال؛ راه عبور جریان مسدود و یا باز میگردد و در نتیجه جریان كنترل میشود.
شرایط نصب:
نصب این نوع دمپرها معمولا به صورت فلنج به فلنج بین دو کانال میباشد. استاندارد عمق دمپر یا همان فاصله خالی بین دو کانال برای نصب دمپر 16 سانتیمتر میباشد. اگر سایز دمپر بزرگ باشد برای مهار آن میبایست از ساپورتهایی که از سقف یا دیوار گرفته شدهاند استفاده کرد.
میتوان این دمپرها را به صورت یک سر فلنج روی فضای انتهایی کانال یا روی دهانه بازشوها نیز نصب کرد. برای این کار فریم یا ساب-فریمی که از قبل جهت نصب روی بازشو و تحمل وزن دمپر دیده شده است، مورد نیاز است.
قابلیت تست:
امکان اندازهگیری مقدار نشتی بر اساس استانداردهای D500 و AMCA 511-10 در آزمایشگاه موسسه فنی شاهرخی وجود دارد. همچنین امکان اندازه گیری افت فشار اعمال شده در سیستم کانال کشی از طرف این نوع دمپر و اندازهگیری نرخ مقدار جریان هوای عبوری در این نوع دمپر بر اساس استانداردهای ملی ISIRI 7693 و ISIRI 7695 .
استانداردهای بین المللی ISO5219 و ISO5221 نیز در آزمایشگاه موسسه فنی شاهرخی وجود دارد. بالانس کردن سیستم تهویه مطبوع پس از نصب دمپرها یکی دیگر از قابلیتهای آزمایشگاه موسسه فنی شاهرخی میباشد.
پوشش نهایی:
چربی زدایی از طریق شستشو در وان سود و پرک برای قاب و پره این نوع دمپر امکان پذیر میباشد. همچنین امکان رنگ آمیزی مطابق با دستورالعمل مشتری وجود دارد. رنگهای اپوکسی، پلی اورتان و پودری برای این نوع دمپر قابل اجرا میباشند.