• تهران، پونک، عدل شمالی، بلوار کمالی جهاد، کوچه یکم، پلاک یکم، واحد اول
تلفن همراه
09121184963
تلفن دفتر
03136343448
ساعات کاری
شنبه تا پنجشنبه ۹ تا ۲۰
تأسیسات مکانیکی ساختمان چیست؟

تأسیسات مکانیکی ساختمان چیست؟

MECHANICAL INSTALLATION 1

تأسیسات مکانیکی ساختمان شامل مجموعه ای از سازه ها و اجزایی است که ساختار سیستم های داخلی ساختمان را جهت بهبود سطح آسایش زندگی بشر ایده آل می سازد.

انواع تأسیسات مکانیکی  

تأسیسات مکانیکی به عنوان جزء تفکیک ناپذیر و مکمل ساختمان که نقش بسیار مهم و مؤثری در افزایش بقا و طول عمر آن دارد، شامل مؤلفه های متعدد و متنوعی است که بسته به کاربری و کیفیت ساخت پروژه، حوزه های مختلفی را پوشش می دهد که عبارتند از:

تأسیسات بهداشتی:

شامل دو سیستم انتقال آب که موازی یکدیگر عمل می کنند. یکی وظیفه تأمین آب آشامیدنی و مصرفی را به عهده دارد و دیگری مواد ضایعاتی انباشته شده در لوله ها (فاضلاب) را از ساختمان خارج می کند.

تأسیسات HVAC:

شامل سیستم ها و تجهیزات مربوط به گرمایش (Heating) تهویه (Ventilation) و تهویه مطبوع (Air Conditioning) ساختمان می باشد که مجموعه ای از فناوری های ضروری جهت ایجاد شرایط آسایش را از طریق تهویه و خلق شرایط دمایی مطبوع برای فضاهای داخلی ساختمان، تشکیل می دهد.

installations Building

تأسیسات گازرسانی:

سیستم لوله کشی گاز و انشعابات آن در ساختمان که بر اساس قوانین و مقررات مشخصی طراحی و اجرا می گردد.

تأسیسات آتش نشانی:

شامل تجهیزات اطفاء حریق که با هشدار سیستم اعلان حریق، آب را به محل آتش سوزی منتقل می کنند.

تأسیسات استخر، سونا و جکوزی:

مجموعه ای است که از بخش های مختلفی شامل مدار گردش آب، فواره و آب نما، گرم کننده، سیستم اتوماتیک مواد شیمیایی و سیستم کنترل، تشکیل شده است.

تأسیسات آسانسور و پله برقی:

شامل تجهیزاتی که مهمترین آن ها کابین، وزنه تعادل، الکتروموتور، راه پله و تابلو برق هستند.

تأسیسات درمانی:

مجموعه ای شامل سیستم تأمین گازهای طبی از جمله اکسیژن، دی اکسید کربن، نیترواکساید، هوای فشرده و نیز سیستم خلاء می باشد.

تأسیسات سیستم های بخار:

سیستم لوله کشی بخار و انشعابات آن در ساختمان که شامل متعلقاتی از جمله شیرآلات کنترل و تقلیل فشار، تله های بخار و … است.

طراحی تأسیسات مکانیکی

در طراحی تأسیسات مکانیکی، ملاحظات مربوط به سازه و معماری ساختمان، نقش مهمی را ایفا می کند؛ چنانکه هماهنگی مهندسان مکانیک با مهندسین عمران و معمار ساختمان، از ابتدای پروژه، لازمه طراحی اصولی و بی عیب و نقص تأسیسات مکانیکی ساختمان می باشد. هرچند که امروزه می توان به کمک مدل سازی سه بعدی اجزاء تشکیل دهنده ساختمان که یکی از ارکان فناوری BIM یا همان Building Information Modeling و به معنای مدل سازی اطلاعات ساختمان می باشد، اساساً مشکلات ناشی از عدم هماهنگی ها، اشتباهات طراحی و دوباره کاری ها را از میان برد.     

الزامات و چگونگی طراحی تأسیسات مکانیکی ساختمان را به طور مختصر در دو بخش تأسیسات بهداشتی و تأسیسات HVAC بررسی می نمائیم:                                

1- طراحی تأسیسات بهداشتی:

هدف از طراحی تأسیسات بهداشتی، ایجاد سیستم مناسب توزیع آب و دفع فاضلاب ساختمان می باشد که در صورت عدم کفایت، مشکلات قابل توجهی را برای ساکنین آن به وجود می آورد. تمامی محاسبات لازم جهت طراحی تأسیسات بهداشتی، بر اساس استانداردهای تعریف شده در مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان انجام می گیرد. عمده ترین پارامترهای محاسبه و طراحی در سیستم آبرسانی، سایزینگ لوله های آب سرد و آب گرم مصرفی و در صورت نیاز انتخاب پمپ و مخزن می باشند. 

در سیستم دفع فاضلاب نیز، سایزینگ لوله های فاضلاب سبک و سنگین، لوله های حامل آب باران و لوله های تهویه سیستم فاضلاب و همچنین درنظر گرفتن شیب کافی برای لوله های افقی از مهمترین مراحل محاسبه و طراحی به شمار می روند.

mechanics of industrial facilities

2- طراحی تأسیسات HVAC:

طراحی دقیق و اجرای اصولی تأسیسات HVAC به منزله ایجاد شرایط مطلوب محیطی (از نظر دما، رطوبت، تمیزی هوا و …) در فضاهای داخلی ساختمان خواهد بود که تأثیر مستقیم آن روی میزان سطح آسایش ساکنین، غیر قابل انکار می باشد. ظرفیت سنجی و انتخاب سیستم مناسب از الزامات اولیه و اساسی طراحی تأسیسات HVAC به حساب می آیند.

چنانکه هریک بایستی در دو فاز جداگانه محاسبه و ارزیابی گردند. گام بعدی در طراحی تأسیسات HVAC شامل مراحل متعددی است که مهمترین آن ها عبارتند از: سایزینگ خطوط لوله کشی و یا کانال کشی، انتخاب تجهیزات مناسب با توجه به نوع سیستم انتخابی و ارائه نقشه های دقیقی که مبنای اجرای پروژه قرار خواهند گرفت و بایستی همواره مطابق با محدودیت های فیزیکی ساختمان باشند.

خدمات تهویه مشایخی در طراحی تأسیسات مکانیکی ساختمان

گروه مهندسی مشایخی ، نظر به اهمیت وجود تأسیسات مکانیکی کارامد در بهبود سطح آسایش زندگی افراد و نیز افزایش طول عمر مفید ساختمان، قادر خواهد بود به کمک استفاده از نرم افزارهای شناخته شده و بروز نقشه کشی و بواسطه تجربه های متعدد در طراحی و سایزینگ تأسیسات بهداشتی (آب و فاضلاب) و HVAC، مناسب ترین طرح ممکن را ضمن لحاظ نمودن محدودیت های معماری و امکانات مالی کارفرما برای احداث ساختمان، ارائه دهد.

جهت کسب اطلاعات تکمیلی و دریافت خدمات مشاوره و طراحی در مورد تأسیسات بهداشتی و HVAC برای انواع پروژه ها با گروه مهندسی تهویه مطبوع مشایخی تماس حاصل فرمائید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات ما


هزینه تعمیر کولر گازی چقدر است؟
  • ۲۵
  • شهریور
  • هزینه تعمیر کولر گازی چقدر است؟

    چرا تعمیر کولر گازی از اهمیت زیادی برخوردار است؟ دوره و زمانه‌ های کولرهای آبی و مدام تا بالای پشت‌ بام رفتن ...

    سیستم تهویه مطبوع چیست؟ انواع سیستم تهویه مطبوع و کارکرد آن‌ها
  • ۲۵
  • شهریور
  • سیستم تهویه مطبوع چیست؟ انواع سیستم تهویه مطبوع و کارکرد آن‌ها

    تهویه مطبوع چیست؟ تهویه مطبوع به طور دقیق عبارت است از  فن آوری رساندن شرایط طرح داخل به شرایط استاندارد یا آسایش ...

    تاسیسات چیست و چه کارایی دارد؟
  • ۲۹
  • شهریور
  • تاسیسات چیست و چه کارایی دارد؟

    تاسیسات چیست؟ در دنیا ی  امروز تامین آسایش بشر یکی از اهدف اصلی است به همین دلیل نقش تاسیسات مکانیکی به عنوان ...

    تأسیسات مکانیکی ساختمان چیست؟
  • ۲۹
  • شهریور
  • تأسیسات مکانیکی ساختمان چیست؟

    تأسیسات مکانیکی ساختمان شامل مجموعه ای از سازه ها و اجزایی است که ساختار سیستم های داخلی ساختمان را جهت بهبود سطح آسایش ...

    ارتباط با ما


    شماره تماس

    09131109867

    ادرس

    اصفهان-آبشار سوم-مجتمع رویال سنتر

    پست الکترونیک

    Mashayekhi.tec@gmail.com